Termékek

Forgalmazott márkáink

Palántaneveléshez

Tőzegpogácsákkal könnyebb

Néhány éve már megkezdték hódító útjukat a hazai kiskertekben is a tőzegből készült ültető termékek: a tőzegcserepek és a tőzegpogácsák. Használatukkal a palánták egészségesebbek lesznek és gyorsabban fejlődnek. A szaporító pogácsákkal ültetéskor könnyeben megered a növény.

Az üzletünkben kapható tőzegcserepek farostból és tőzegből készülnek. A cserép átereszti a vizet és a levegőt, biztosítva ezzel a palánta ideális fejlődését. A tőzegcserép lebomlik, a laza szerkezetnek köszönhetően a gyökerek könnyedén áthatolnak a falán, így a növényke cseréppel együtt kiültethető szabadföldbe. A tőzeg a talajban további tápanyagként szolgál a fejlődő palántának.

A másik tőzegből készült hasznos újdonság, a tőzegpogácsa. A tőzegpogácsa – a tőzegcseréphez hasonlóan - ideális közeget biztosít a palántaneveléshez. A termék egy eredetileg 3-4 cm átmérőjű lapos korong, mely, ha öntözzük a többszörösére duzzad. Ha ebbe vetjük el a magot, akkor a növényke gyorsabban fejlődik. Egy-egy pogácsába 2-3 magot ültessünk.  

Fontos, hogy a tőzegpogácsákat alulról kell öntözni A legjobb eredményt úgy érhetjük el, ha a palántaneveléshez un. hajtatótálcákat használunk. Ezekben ugyanis kényelmesen tudjuk alulról öntözni a palántákat, valamint ideális klímát biztosítanak a fejlődéshez is.

A kifejlődött növényt tőzegpogácsástól lehet kiültetni szabadföldbe. A palánta így sérülésmentesen kerülhet végleges helyére, és gyorsabban fejlődik, majd terem. A tőzeg ugyanis a kiültetett növénynek plusz tápanyagként szolgál.

Jó tanács: kiültetéskor érdemes bemetszenünk a hálót, amely körbeveszi a tőzegpogácsát. Ha nem vágjuk szét a szövetet, akkor könnyen kialakulhat az úgynevezett cseréphatás, ami azt jelenti, hogy a gyökérzet körkörösen nő a háló mentén.

Üzletünkben a tőzegcserepek többféle méretben és formában, valamint tálcás változatban is kaphatók. A tőzegpogácsát önállóan is meg lehet vásárolni, de több olyan palántanevelő szett is szerepel kínálatunkban, mely nemcsak a hajtató tálcát, hanem tőzegpogácsákat is tartalmaz.

Aktuális akciós újság

Elérhetőségek

  • Fészek Kert Kertészeti Szakáruház
  • Cím: H-9023 Győr, Mészáros L. út 1.
  • Telefon: +36 96 / 529 960
  • E-mail: info##kukac##feszekkert.hu
  • Nyitvatartás:
    • hétköznap: 700 - 1700 óráig
    • szombaton: 700 - 1300 óráig

A Fészek Kert friss hírei és hasznos információi már a Facebook-on is.