Nyereményjáték a Facebookon

Nyerj rovarhotelt!

Hireink Feszek Kert

Darázs garázs, bogártanya, vagy rovar Hilton. Sokféleképp emlegetik az egyre népszerűbb rovarhotelt. Most a Fészek Kerttel Te is nyerhetsz egy rovarhotelt az általad kiválasztott általános iskolai osztálynak. Összesen 10 db, 3 nagy és 7 kicsi mini szálló vár arra, hogy gazdára találjon. A játék 2019. október 1-től indul.
Játszani és nyerni kizárólag Facebook oldalunkon keresztül lehet (facebook.com/feszekkert). A kisebb rovarhotel 20x13x8 cm, a nagyobb 38x31x8 cm nagyságú.

A játék menete

Kedvelni kell a játékfelhívást tartalmazó posztot a Fészek Kert Facebook oldalán, és hozzászólásban meg kell jelölni azt az iskolát és osztályt, akinek a nyereményt szánod. Figyelj, mert csak a saját oldalunkra érkező like-okat és kommenteket tudjuk figyelembe venni.
Ezt a játékot elsősorban az általános iskola alsó tagozatában érdekelt pedagógusoknak szánjuk, de bárki más is részt vehet benne, aki már elmúlt 18 éves és van nyilvános Facebook profilja.

Hireink Feszek Kert

Sorsolás

A játék kb. 2 hétig tart. A sorsolást október 15-én, 1000-kor tartjuk. Minden hozzászólót csak egyszer számít a program. Az első három kisorsolt játékos a nagy méretű, a következő hét pedig a kisebb méretű rovarhotel gazdája lehet. A szerencsések nevét azonnal közzétesszük Facebook oldalunkon, majd privát üzenetben is értesítjük őket. Az ajándékokat áruházunkban lehet átvenni akár már október 16-tól. A részletekről minden nyertessel egyeztetünk. Szívesen vennénk, ha az átvételre eljönnének azok a diákok is, akik majd tanulmányozni fogják a rovarok életét.
A részletes játékszabályzat itt olvasható.

Mi is az a rovarhotel?

Hireink Feszek Kert

A modern tégla- és betonépületek már nem kínálnak kellő mennyiségű búvóhelyet a rovarok számára. Ezért fontos, hogy természetes anyagokból olyan építményeket alakítsunk ki, amelyekben elrejtőzhetnek és hosszabb távra is berendezkedhetnek. A rovarhotelt igazából nem kell gondozni, a természetes folyamatok gondoskodnak a karbantartásról. tetőt viszont ajánlott fölé helyezni, hogy az eső, a hó és esetlegesen az olvadó hólé ne áztassa el, ne tegye tönkre.
A rovarhotel a közelgő hideg évszak miatt ideális telelőhely lesz a lepkéknek, darazsaknak és a katicabogaraknak is. A szálló egyben élettér is, anyagának egy részét, mint táplálékot lassan elfogyasztják a növény és korhadéklakók, majd megjelennek a rájuk vadászó, ragadozó futóbogarak, pókok is.

Miért érdemes gondoskodni a rovarokról?

Mert közülük sok fajta hasznot hajt a kertészeknek azzal, hogy elpusztítják a kártevőket, pl. a levéltetveket, más részük viszont ritka, így védelemre szorulnak.

Folytatás!

A nyeremény rovarhotelt helyezzétek el az iskola udvarán és a gyerekekkel együtt figyeljétek meg, hogyan készülnek fel a télre az apró állatkák. Tavasszal pedig közösen láthatjátok majd, hogyan hagyják el biztonságos bújóhelyüket. Jó móka lehet, ha saját nevet is adtok a rovarhoteleteknek. Nagyon örülnénk neki, ha a nyeremények utóéletét is elújságolnátok nekünk.

Küldjetek fotót vagy beszámolót arról, hogyan fogadták a gyerekek a rovarhotelt, milyen tapasztalatokat gyűjtöttetek és nálatok milyen rovarok találtak téli szállásra.

Híreink, újdonságaink

Napvitorla akció!

Napvitorla akció!

Készleten lévő napvitorláinkat októberig 10% kedvezménnyel kínáljuk.

Új: ultrahangos kisállat riasztók

Új: ultrahangos kisállat riasztók

Humánus védelem a nemkívánt látogatók ellen. Kertbe, autóbeállóhoz, halastóhoz.

Pálinkás hordók – minden alkalomra

Pálinkás hordók – minden alkalomra

Újdonság a Fészek Kertben: asztali pálinkás hordók, díszítő faragással.

Szakmai tanácsaink