Minden, ami a téli madáretetéshez kell

Tavaszig tilos abbahagyni!

A Fészek Kertben kapható madáretetők bármely kiskert valódi díszei és az apró szárnyasok kedvencei lehetnek. A hideg idő beköszöntével, ideje elkezdeni a téli madáretetést. Ehhez áruházunkban napraforgót, cinkegolyót és más eleséget is kínálunk. 

Ha egyszer elkezdjük etetni a madarakat, akkor azt tavaszig még rövid időre sem szabad abbahagyni! Kis kedvenceink ugyanis, ha megszokják a rendszeres gondoskodást, akkor már másutt nem keresnek maguknak élelmet, így könnyen elpusztulhatnak.
Madáretetésre elsősorban napraforgómagot ajánlunk – üzletünkben a csíkos és a fekete fajta egyaránt megtalálható -, de egyes fajok (pld. cinkék) szívesen felcsipegetik a kiszórt dióbelet is. Különösen kemény hidegek idején fontos zsiradékot is tartalmazó eleségről is gondoskodni. Erre kiválóan alkalmas a cinkegolyó, mely 1 db-os, vagy 6 db-os kiszerelésben kapható. Új termék a vegyes, téli madáreleség, amelyben a cinkegolyón kívül cinkekarika és más zsiradékkal kevert mag is található.

Sikeres madáretetés nincs megfelelő madáretető nélkül!

 

Lehet kicsi, vagy nagy; egyszerű, vagy luxus kivitelű; nyírfából, vagy fenyőfából – a választék bőséges. A Fészek Kertben rengeteg különféle madáretető közül lehet válogatni. Ezek egyrészt, télen kertünk díszei lehetnek, másrészt biztonságot is nyújtanak a kismadaraknak, míg kicsipegetik az eleséget. Az etetőt olyan helyre tegyük ki, hogy a madarak onnan könnyen elröppenhessenek, illetve, hogy az esetleg arra kószáló macska se érhesse el. A csipegetésbe belefeledkező kismadarak ugyanis könnyen a macskák áldozatává válhatnak.
A Fészek Kert tippje: a macskától úgy védhetjük meg az etetőbe érkező kismadarakat, hogy az etetőt fém, vagy műanyag oszlopra helyezzük, melyre a cicák nem tudnak felmászni. természetesen mindezt fától, bokortól, kerti bútortól macska-ugrás távolságon kívülre állítsuk fel.

Híreink, újdonságaink

Újdonság - Nortene Műfű

Újdonság - Nortene Műfű

Újdonság - Nortene Műfű

Zöld környezet fűnyírás nélkül? A műfű lehet a megoldás! Már a Fészek Kertben is.

Újdonság-kőburkolatok

Újdonság-kőburkolatok

Természetes hatás, látványos eredmény. Már a Fészek Kertben is kaphatók kőburkolatok falra, oszlopra, kerítésre.

A Happy Pet Guard kutyasampon a legjobb

A Happy Pet Guard kutyasampon a legjobb

A Happy Pet Guard kutyasampon a legjobb

Nálunk is kapható a tesztgyőztes Happy Pet Guard kutyasampon.

Szakmai tanácsaink