Medence téliesítése

Szakmai tanacs Feszek Kert

Miért? Mikor? Hogyan?

A téliesítéssel megvédjük a medence szerkezetét a téli fagyoktól. Akkor fogjunk hozzá, ha a víz hőmérséklete 15 ºC alá süllyedt! A hideg vízben az algák és mikroorganizmusok fejlődése lelassul. A kültéri medencéket javasolt vízzel feltöltve teleltetni a fagykárok elkerülése érdekében.


Medencetéliesítés 7 lépésben

1. Először el kell végeznünk egy alapos fertőtlenítést és víztisztítást (erős klórozószer adagolása), hogy egész télen megóvhatjuk medencénket az algák elszaporodásától.
2. Téliesítő folyadékot kell a medence vizébe keverni, ezáltal jelentősen csökken a vízkőkiválási hajlam és megakadályozza az algák elszaporodását.
3. A vízszintet süllyesztett víztükör esetén a fölöző beömlő nyílásának alsó éle, feszített víztükör esetén a bukóél alá kell csökkenteni mintegy 10 cm-rel. 
4. Ha van víz alatti világítás, akkor a lámpatestet ki kell venni, és vagy ki kell a partra helyezni, vagy lesúlyozva a medence aljára kell süllyeszteni. 
5. Be kell helyezni a medencébe a fagytesteket. A fagytesteket egymáshoz és a medence parthoz is rögzíteni kell. 
6. Téli takaróval le kell takarni a medencét (a takaró ne legyen fényáteresztő), majd a takarót rögzíteni kell a medenceparton. 
7. A gépházban le kell üríteni a vizet a szűrőtartályból, le kell szerelni a szivattyút, és az elektromos fűtőberendezést.

Szakmai tanacs Feszek Kert

Medencék téliesítéséhez Telapool téliesítő szert, takarófóliákat, téliesítő palackot és befagyásgátlókat ajánlunk. Szaktanácsért forduljon kollégánkhoz a Fészek Kertben!

Híreink, újdonságaink

Napvitorla akció!

Napvitorla akció!

Készleten lévő napvitorláinkat októberig 10% kedvezménnyel kínáljuk.

Új: ultrahangos kisállat riasztók

Új: ultrahangos kisállat riasztók

Humánus védelem a nemkívánt látogatók ellen. Kertbe, autóbeállóhoz, halastóhoz.

Pálinkás hordók – minden alkalomra

Pálinkás hordók – minden alkalomra

Újdonság a Fészek Kertben: asztali pálinkás hordók, díszítő faragással.

Szakmai tanácsaink