Medence téliesítése

A téliesítéssel megvédjük a medence szerkezetét a téli fagyoktól. Akkor fogjunk hozzá, ha a víz hőmérséklete 15 ºC alá süllyedt! A hideg vízben az algák és mikroorganizmusok fejlődése lelassul. A kültéri medencéket javasolt vízzel feltöltve teleltetni a fagykárok elkerülése érdekében.

  1. Először el kell végeznünk egy alapos fertőtlenítést és víztisztítást (erős klórozószer adagolása), hogy egész télen megóvhatjuk medencénket az algák elszaporodásától.
  2. Téliesítő folyadékot kell a medence vizébe keverni, ezáltal jelentősen csökken a vízkőkiválási hajlam és megakadályozza az algák elszaporodását.
  3. A vízszintet süllyesztett víztükör esetén a fölöző beömlő nyílásának alsó éle, feszített víztükör esetén a bukóél alá kell csökkenteni mintegy 10 cm-rel. 
  4. Ha van víz alatti világítás, akkor a lámpatestet ki kell venni, és vagy ki kell a partra helyezni, vagy lesúlyozva a medence aljára kell süllyeszteni. 
  5. Be kell helyezni a medencébe a fagytesteket. A fagytesteket egymáshoz és a medence parthoz is rögzíteni kell. 
  6. Téli takaróval le kell takarni a medencét (a takaró ne legyen fényáteresztő), majd a takarót rögzíteni kell a medenceparton. 
  7. A gépházban le kell üríteni a vizet a szűrőtartályból, le kell szerelni a szivattyút, és az elektromos fűtőberendezést.

Híreink, újdonságaink

Folytatódik a szaktanácsadás

Folytatódik a szaktanácsadás

Ujhelyy Károly újra „rendel”, vagyis megint lesz ingyenes kertészeti tanácsadás.

Akciós kő termékek

Akciós kő termékek

Szeptemberben 10 % kedvezmény, a fagyálló, kültéri kőtermékekre.

Őszi füvesítés

Őszi füvesítés

Őszi füvesítés

Ujhelyy Károly, szakértőnk kertészeti tanácsa: hogyan lehet hatékony az őszi fűtelepítés.

Szakmai tanácsaink