Kültéri párahűtés, avagy teraszklíma!

Ne aszalódjon a hőségben! Hűtse magát vízpermettel!

Az utóbbi évek nyarainak slágere a kültéri párahűtés, melynek segítségével a saját teraszán, udvarán is elviselhetővé teheti a kánikulát. Mind a vonalsoros-, mind pedig a ventillátoros módszerrel elérhető áron, könnyen kivitelezhető módon akár 6-10 °C-kal is lehet csökkeni a hőmérsékletet.

A módszer lényege, hogy a víz a melegben azonnal elpárolog, miközben hőt von el a környezetéből.

HŰTÉS PÁRÁSÍTÓ RENDSZERREL

A Hobby Vario hűtési rendszer azon az elven működik, hogy a levegőbe kerülő apró vízmolekulák a nagy melegben szinte azonnal elpárolognak, így hőt vonnak el a környezetüktől, tehát hűtik azt.
Ez a hűtési rendszer tetszés szerint bővíthető elemekből tevődik össze. Ennek köszönhetően nincs olyan helyzet, nincs olyan helyszín, ahol ne lenne megoldható a kivitelezés. Használatával igazán kellemessé tehető minden szabadtéri esemény. Egyszerűen telepíthető kerti építményekre, filagóriákra, pergolákra is. Elektromos szerelést nem igényel. Az elemek rögzítése egyszerű, a rendszer gyorsan és tisztán kivitelezhető. Később könnyen átszerelhető és bővíthető. A rendszer ráköthető a hálózati vízvezetékre, vagy akár kerti, fúrt kútra (ez esetben házi-vízmű szükséges). Vízfogyasztása csupán 2 L / óra / szórófej.

 

-6-10°C: PÁRAHŰTÉS VENTILÁTORRAL

Ugyancsak a nagy hőséget segít elviselni egy másik termék, amely szintén kapható a Fészek Kert Kertészeti Szakáruházban, ez a ventilátoros párahűtő berendezés. A ventilátor elé rögzített nagy fordulatszámú tárcsába alacsony nyomású víz kerül, melyet a centrifugális erő segítségével a tárcsa peremén található fogazat porlaszt szét. Ezzel a módszerrel - a környezeti hőmérséklet függvényében 6-10 °C fokos hőmérséklet-csökkenés érhető el. A készülékek vízkőlerakódásra nem érzékenyek, nem csöpögnek, nem dugulnak el, karbantartási igényük minimális.
A szabadon álló készülékek beépített víztartállyal rendelkeznek, a falra szerelhető vezetékes rákötést igényel. A 30 fokban dönthető és 90 fokban oszcilláló ventilátorfejnek köszönhetően a hűtés jól irányítható.

 

A párahűtés kiépítéséhez szükséges berendezések már a Fészek Kert Kertészeti Szakáruházban is régóta kaphatók.

Híreink, újdonságaink

Folytatódik a szaktanácsadás

Folytatódik a szaktanácsadás

Ujhelyy Károly újra „rendel”, vagyis megint lesz ingyenes kertészeti tanácsadás.

Akciós kő termékek

Akciós kő termékek

Szeptemberben 10 % kedvezmény, a fagyálló, kültéri kőtermékekre.

Őszi füvesítés

Őszi füvesítés

Őszi füvesítés

Ujhelyy Károly, szakértőnk kertészeti tanácsa: hogyan lehet hatékony az őszi fűtelepítés.

Szakmai tanácsaink