Termékek

Forgalmazott márkáink

Környezetbarát csúszásmentesítés: Útkáli, a téli trágya

Csúszós járda, jeges út, nyakig érő hó? 

A téli síkosság mentesítéshez és hó eltakarításhoz szükséges termékeket is keresse nálunk. A növényzet megóvása érdekében csúszásmentesítésre használja a környezetkímélő Útkáli Progresst!


A síkosság, havas felületek megszüntetésére használt hagyományos termékek, mint például hólapátok, jégtörők, az Einhell univerzális sószórója és a megszokott útszóró só mellett, egy környezetbarát termékre hívjuk fel a figyelmét.

Ha Önnek is fontos a környezet védelme, akkor síkosság mentesítésre használja az Útkáli Progress terméket. Az Útkáli hatékonysága olyan, mint a jól ismert útszóró sóé, ám annak környezetre káros hatásai nélkül. Használatával jelentősen csökken a növénykárosodás is. Alkalmazható megelőző szórásra, illetve havazás közben is.

Az Útkáli Progresszt sokan téli trágyaként is emlegetik. Kiválóan alkalmazható nagy hidegben, szélsőséges időjárási körülmények között (ónos eső, éjszakai jegesedés) -23 C-ig, továbbá ott, ahol problémás az olvadás után visszamaradó szemcsék összetakarítása. Magasabb fajlagos Ca-tartalom: olvasztóhatását gyorsan és hatékonyan fejti ki. Maradéktalanul felszívódik, feloldódik, nem szükséges az utólagos seprés, így kiváló zsúfolt belvárosi-, sűrűn beépített területeken járdák, térkövek, aszfalt- és betonutak, stb. jégmentesítésére. Megelőző szórásra is kitűnően alkalmas!

Mindezeken kívül még miért érdemes az Útkálit választani?

 • Mert kiváló jégoldó - és környezetkímélő - hatása elsősorban értékes összetevőinek (KCl, MgCl és kevés NaCl) és azok jól megválasztott arányának köszönhető: környezetbarát, a növényeket alig károsítja, korrodáló hatása töredéke a hagyományos szórósónak, továbbá pormegkötő tulajdonsága is van.
 • Mert a környezetre gyakorolt kedvező hatása azonban elsősorban K-tartalmának köszönhető. A kálium nélkülözhetetlen a növények tápanyagfelvételében és vízháztartásában, segíti a N-felvételt és az ATP-képződést. A téli síkosságmentesítés így gyakorlatilag felfogható a növények téli trágyázásaként is. 
 • Mert tartós alkalmazás esetén gazdaságosabb is, hiszen a hagyományos útsóhoz képest fajlagosan kevesebb kell belőle.
 • Mert használatával nem jelentkeznek az útsó használatának következtében fellépő negatív hatások, azaz járulékos költségek (fák újratelepítése, talaj tápanyag-utánpótlása, úttest, hidak, víz- és gázvezetékek, műtárgyak, járművek, egyéb létesítmények korróziója, ill. e hatást lassítandó tisztításuk, karbantartásuk stb).

Aktuális akciós újság

Elérhetőségek

 • Fészek Kert Kertészeti Szakáruház
 • Cím: H-9023 Győr, Mészáros L. út 1.
 • Telefon: +36 96 / 529 960
 • E-mail: info##kukac##feszekkert.hu
 • Nyitvatartás:
  • hétköznap: 700 - 1700 óráig
  • szombaton: 700 - 1300 óráig

A Fészek Kert friss hírei és hasznos információi már a Facebook-on is.