Környezetbarát csúszásmentesítés: Útkáli, a téli trágya

Csúszós járda, jeges út, nyakig érő hó? 

A téli síkosság mentesítéshez és hó eltakarításhoz szükséges termékeket is keresse nálunk. A növényzet megóvása érdekében csúszásmentesítésre használja a környezetkímélő Útkáli Progresst!


A síkosság, havas felületek megszüntetésére használt hagyományos termékek, mint például hólapátok, jégtörők, az Einhell univerzális sószórója és a megszokott útszóró só mellett, egy környezetbarát termékre hívjuk fel a figyelmét.

Ha Önnek is fontos a környezet védelme, akkor síkosság mentesítésre használja az Útkáli Progress terméket. Az Útkáli hatékonysága olyan, mint a jól ismert útszóró sóé, ám annak környezetre káros hatásai nélkül. Használatával jelentősen csökken a növénykárosodás is. Alkalmazható megelőző szórásra, illetve havazás közben is.

Az Útkáli Progresszt sokan téli trágyaként is emlegetik. Kiválóan alkalmazható nagy hidegben, szélsőséges időjárási körülmények között (ónos eső, éjszakai jegesedés) -23 C-ig, továbbá ott, ahol problémás az olvadás után visszamaradó szemcsék összetakarítása. Magasabb fajlagos Ca-tartalom: olvasztóhatását gyorsan és hatékonyan fejti ki. Maradéktalanul felszívódik, feloldódik, nem szükséges az utólagos seprés, így kiváló zsúfolt belvárosi-, sűrűn beépített területeken járdák, térkövek, aszfalt- és betonutak, stb. jégmentesítésére. Megelőző szórásra is kitűnően alkalmas!

Mindezeken kívül még miért érdemes az Útkálit választani?

  • Mert kiváló jégoldó - és környezetkímélő - hatása elsősorban értékes összetevőinek (KCl, MgCl és kevés NaCl) és azok jól megválasztott arányának köszönhető: környezetbarát, a növényeket alig károsítja, korrodáló hatása töredéke a hagyományos szórósónak, továbbá pormegkötő tulajdonsága is van.
  • Mert a környezetre gyakorolt kedvező hatása azonban elsősorban K-tartalmának köszönhető. A kálium nélkülözhetetlen a növények tápanyagfelvételében és vízháztartásában, segíti a N-felvételt és az ATP-képződést. A téli síkosságmentesítés így gyakorlatilag felfogható a növények téli trágyázásaként is. 
  • Mert tartós alkalmazás esetén gazdaságosabb is, hiszen a hagyományos útsóhoz képest fajlagosan kevesebb kell belőle.
  • Mert használatával nem jelentkeznek az útsó használatának következtében fellépő negatív hatások, azaz járulékos költségek (fák újratelepítése, talaj tápanyag-utánpótlása, úttest, hidak, víz- és gázvezetékek, műtárgyak, járművek, egyéb létesítmények korróziója, ill. e hatást lassítandó tisztításuk, karbantartásuk stb).

Híreink, újdonságaink

Elektromos kandallók a Fészek Kertből

Elektromos kandallók a Fészek Kertből

Többféle álló, és fali, elektromos kandalló – hangulat bármilyen lakásba

Gazdára találtak a rovarhotelek

Gazdára találtak a rovarhotelek

Játszottak, megnyerték, elvitték és most a gyerekekkel együtt örülnek neki.

Rovarhotelt nyertek

Rovarhotelt nyertek

Lezárult játékunk. 10 iskola képviselői nyertek rovarhotelt. Íme a győztesek: