Hogyan csíráztassunk?

A csírák tápanyag sűrítmények, rendkívül gazdagok vitaminokban, ásványi anyagokban, enzimekben, antioxidánsokban.
Elősegítik a tápanyagok lebontását, felszívódását, beépülését és a salakanyagok kiválasztását.
Egyes csírák csökkenthetik a koleszterinszintet, segíthetnek a vérnyomás optimalizálásában és gátolhatják bizonyos szív-és érrendszer problémák kialakulását.

  1. Kizárólag étkezési célra alkalmas bio magokat csíráztassunk!
    Az egyéb magokat sokszor vegyszerekkel kezelik, ezért veszélyesek lehetnek.
  2. A magokat alaposan mossuk le, folyóvíz alatt. Ajánlott a csíráztató tálat is fertőtleníteni.
  3. A tisztára mosott magokra öntsünk annyi vizet, hogy bőven ellepje és a szemek megduzzadásáig áztassuk (1/2-2 nap).
  4. A megduzzadt szemeket újra öblítsük át, tegyük a csíráztató tálkára, melynek alsó edényébe vizet öntöttünk.
  5. A magokat naponta min. kétszer át kell öblíteni bő, folyó vízzel, a penészesedés és a gombásodás elkerülésére.
  6. A magok csíráztatási ideje eltérő, 2-3 naptól egészen egy-két hét is lehet. A magokat akkor kell elfogyasztani, mikor elérték a csíra nagyságot (pár mm, vagy néhány cm). Nem kell megvárnunk, míg a mag zöld hajtást ereszt.

A csírákat legjobb frissen fogyasztani, de hűtőszekrényben 2-3 napig is tárolható.

Üzletünkben csíráztató tálak, edények és bio magok (búza, zsázsa, retek, brokkoli...) kaphatók.

Híreink, újdonságaink

10 évesek lettünk

10 évesek lettünk

Ünnepeljen velünk! Februártól meglepetések és extra akciók.

Téli madáretetés

Téli madáretetés

Madáretetés - gondoskodás

A madarak etetését késő ősszel kell elkezdeni és a hideg idő végéig folytatni kell!

Óvjuk növényeinket a fagytól

Óvjuk növényeinket a fagytól

Takarók, zsákok, filcek – hogy kedvenceink túléljék a telet.