Termékek

Forgalmazott márkáink

Hogyan csíráztassunk?

A csírák tápanyag sűrítmények, rendkívül gazdagok vitaminokban, ásványi anyagokban, enzimekben, antioxidánsokban. Elősegítik a tápanyagok lebontását, felszívódását, beépülését és a salakanyagok kiválasztását. Egyes csírák csökkenthetik a koleszterinszintet, segíthetnek a vérnyomás optimalizálásában és gátolhatják bizonyos szív-és érrendszer problémák kialakulását.

  1. Kizárólag étkezési célra alkalmas bio magokat csíráztassunk! Az egyéb magokat sokszor vegyszerekkel kezelik, ezért veszélyesek lehetnek.
  2. A magokat alaposan mossuk le, folyóvíz alatt. Ajánlott a csíráztató tálat is fertőtleníteni.
  3. A tisztára mosott magokra öntsünk annyi vizet, hogy bőven ellepje és a szemek megduzzadásáig áztassuk (1/2-2 nap).
  4. A megduzzadt szemeket újra öblítsük át, tegyük a csíráztató tálkára, melynek alsó edényébe vizet öntöttünk.
  5. A magokat naponta min. kétszer át kell öblíteni bő, folyó vízzel, a penészesedés és a gombásodás elkerülésére.
  6. A magok csíráztatási ideje eltérő, 2-3 naptól egészen egy-két hét is lehet. A magokat akkor kell elfogyasztani, mikor elérték a csíra nagyságot (pár milliméter, vagy néhány centiméter). Nem kell megvárnunk, míg a mag zöld hajtást ereszt.

A csírákat legjobb frissen fogyasztani, de hűtőszekrényben 2-3 napig is tárolható.

Üzletünkben csíráztató tálak és bio maghatók kaphatók.

Aktuális akciós újság

Elérhetőségek

  • Fészek Kert Kertészeti Szakáruház
  • Cím: H-9023 Győr, Mészáros L. út 1.
  • Telefon: +36 96 / 529 960
  • E-mail: info##kukac##feszekkert.hu
  • Nyitvatartás:
    • hétköznap: 700 - 1700 óráig
    • szombaton: 700 - 1300 óráig

A Fészek Kert friss hírei és hasznos információi már a Facebook-on is.