Hogyan csíráztassunk?

A csírák tápanyag sűrítmények, rendkívül gazdagok vitaminokban, ásványi anyagokban, enzimekben, antioxidánsokban.
Elősegítik a tápanyagok lebontását, felszívódását, beépülését és a salakanyagok kiválasztását.
Egyes csírák csökkenthetik a koleszterinszintet, segíthetnek a vérnyomás optimalizálásában és gátolhatják bizonyos szív-és érrendszer problémák kialakulását.

  1. Kizárólag étkezési célra alkalmas bio magokat csíráztassunk!
    Az egyéb magokat sokszor vegyszerekkel kezelik, ezért veszélyesek lehetnek.
  2. A magokat alaposan mossuk le, folyóvíz alatt. Ajánlott a csíráztató tálat is fertőtleníteni.
  3. A tisztára mosott magokra öntsünk annyi vizet, hogy bőven ellepje és a szemek megduzzadásáig áztassuk (1/2-2 nap).
  4. A megduzzadt szemeket újra öblítsük át, tegyük a csíráztató tálkára, melynek alsó edényébe vizet öntöttünk.
  5. A magokat naponta min. kétszer át kell öblíteni bő, folyó vízzel, a penészesedés és a gombásodás elkerülésére.
  6. A magok csíráztatási ideje eltérő, 2-3 naptól egészen egy-két hét is lehet. A magokat akkor kell elfogyasztani, mikor elérték a csíra nagyságot (pár mm, vagy néhány cm). Nem kell megvárnunk, míg a mag zöld hajtást ereszt.

A csírákat legjobb frissen fogyasztani, de hűtőszekrényben 2-3 napig is tárolható.

Üzletünkben csíráztató tálak, edények és bio magok (búza, zsázsa, retek, brokkoli...) kaphatók.

Híreink, újdonságaink

Hollóházi porcelánok

Hollóházi porcelánok

Ünnepi alkalmakra, különleges eseményekre, dekorációnak és igényes ajándéknak.

Elektromos kandallók a Fészek Kertből

Elektromos kandallók a Fészek Kertből

Többféle álló, és fali, elektromos kandalló – hangulat bármilyen lakásba

Gazdára találtak a rovarhotelek

Gazdára találtak a rovarhotelek

Játszottak, megnyerték, elvitték és most a gyerekekkel együtt örülnek neki.