Grillezési tanácsok
Sütés a szabadban
Fontos a megfelelő előkészítés
A tűz meggyújtásához ne használjunk denaturált szeszt, benzint, petróleumot, fűtőolajat vagy gázolajat!
A parázs jól izzon, és már ne lángoljon!
Pácoláskor használjunk fém- vagy üvegedényt!
Grillezési fogások
A grillezett étel mindig legyen a lehető legzsírmentesebb.
A nagyon zsíros húsokat érdemes nemesacél, alumínium- vagy zománcozott tálcán grillezni.
A hússzeleteket csak egyszer forgassuk meg, mert különben sok levet vesztenek!
A húsokat ne szúrjuk meg villával, mert kifolyik belőlük a húslé, és kiszáradnak!
Ne sózzuk meg grillezés előtt a húst, mert az nedvességet von el a húsból!
Forrás: www.bbq-weber-grill.hu
Grillezéshez szükséges eszközök és grillek megvásárolhatók a Fészek Kertben, illetve online is megrendelhetők. Böngéssze a https://piktor.hu/grillezes oldalt!