Biotermesztők figyelmébe!

Ártalmatlan, de hatékony

Fontos, hogy növényei egészségesek és bőtermők legyenek? De kerülné a környezetet is károsító kémiai szereket? Számtalan bio termék közül választhat üzletünkben is. Újdonság a Fészek Kertben a ragacsos csíkcsapda, a jól bevált bio készítmények közül pedig az Artist, a Trifendert és a DiPel-t ajánljuk.

Ártalmatlan, mégis hatékony? Ma már egyre jobban odafigyelünk környezetünkre és a környezet védelmére. Ha Önnek is fontos, hogy minél kevesebb mérget juttasson ki a természetbe, akkor keresse bio termékeinket az üzletben.

Méreganyag alkalmazása nélkül tartja távol a kártevőket a Bio Planetella ragacsos csíkcsapda. Ez egy mechanikai szer, egy ragacsos szalag, melyet a fák törzsére, vagy az ágakra kell erősíteni, a rovarok beleragadnak, így nem jutnak el a lombkorona szintbe, ahol károkat okozhatnak. A kiszerelés is gazdaságos, hiszen egy dobozban 5 méter ragacsos szalag található. Az elhasznált szalagot égetéssel kell megsemmisíteni.

Bio kertészeknek ajánljuk az Artis és Trifender elnevezésű készítményeket, melyek ökológiai gazdálkodásban is használhatók.

Az Artis egy termésnövelő mikrobiológiai szer, mely az Arthrobothrys oligospóra hiperparazita gomba spóráit és micéliumait tartalmazza. A készítmény azért hatékony, mert a talajban lakó kártevők számára kedvezőtlen feltételeket teremt.

Ugyancsak termésnövelésre ajánlott a Trifender mikrobiológiai készítmény. Elősegíti a gyökérzet egészséges fejlődését, így növelve a termést. A Trichoderma asperellum gomba T34 törzsét tartalmazza.

Mindkét szer az emberre és a környezetre ártalmatlan biológiai készítmény.  Alkalmazásukkal csökkenthető a mezőgazdasági termelés kémiai növényvédő szer terhelése.

Már lárva állapotban elpusztítja a hernyó kártevőket a DiPel biológiai rovarölő szer. A DiPel a Bacillus thuringiensis kurstaki baktériumtörzs toxinkristályait és spóráit tartalmazza. Elsősorban az almamoly, az aknázómolyok, a sodrómolyok, a szőlőmolyok, a barackmoly, a keleti gyümölcsmoly, a kukoricamoly, a gyapottok-bagolylepke, a káposzta-bagolylepke, a répalepke, a paradicsommoly, a lombrágó hernyók és az amerikai fehér szövőlepke ellen hatásos.

Híreink, újdonságaink

AL-KO szerviz átvételi pont

AL-KO szerviz átvételi pont

Nemcsak áruljuk a kerti kisgépeket, hanem a szervizről is gondoskodunk.

Itt a bogrács- és grillszezon

Itt a bogrács- és grillszezon

Eljött a kerti sütés -főzések ideje: grillezés, bográcsozás a tavasz és a nyár ízeivel.

Újra régi a nyitvatartás szerint

Újra régi a nyitvatartás szerint

Nem kell többé az órát lesnie, üzletünk ismét 17.00-ig tart nyitva.

Szakmai tanácsaink