Termékek

Forgalmazott márkáink

Algairtás a kerti tóban

Az algák elszaporodását könnyebb megakadályozni, mint kezelni. Magyarországon két fő alga típus terjedt el: zöldalga (lebegő alga), amelynek fő jellemzője a bezöldült és kevésbé átlátszó; ill. a kék fonalas alga, amely kezdetben a sekély, felmelegedett vizekben jelenik meg, és megkapaszkodik a köveken is.

Az algák túlszaporodásának oka lehet, hogy a kerti tavat túl hosszú ideig éri a nap, vagy/és túl sekély, ezért a víz túlmelegszik. Tótelepítésnél figyeljünk rá, hogy a tavat napi max. 4-5 órát tűzze a nap.

 1. A vízben felgyülemlett szennyeződés oxigénhiányt okoz, ezért a tóba hulló falleveleket rendszeresen távolítsuk el.
 2. A tó vizének oxigéntartalmát növénytelepítéssel (tündér hínár, vízifenyőke), vagy csobogó illetve szökőkút telepítésével is növelhetjük. Nagyobb tavak esetében levegőztető szivattyúk működtetése ajánlott.
 3. Ne legyen túl sok hal a kerti tóban, illetve kerülni kell a túlzott etetést.  A túl sok haleledel miatt sok halürülék keletkezik, ami elősegíti az algaképződést. 
 4. Az algairtó alkalmazása előtt minél több algát el kell távolítani a tóból. Közben levegőztessünk, mert a hirtelen algakihalás átmeneti oxigénhiányt okozhat.
 5. Az algairtás szűrés nélkül nem lesz eredményes, mert a vízben maradó kiirtott alga bomlásával a jövő nemzedék táplálékául szolgál. A megfelelően kialakított és tó méretéhez megválasztott biológiai szűrőrendszer javasolt.

Aktuális akciós újság

Elérhetőségek

 • Fészek Kert Kertészeti Szakáruház
 • Cím: H-9023 Győr, Mészáros L. út 1.
 • Telefon: +36 96 / 529 960
 • E-mail: info##kukac##feszekkert.hu
 • Nyitvatartás:
  • hétköznap: 700 - 1700 óráig
  • szombaton: 700 - 1300 óráig

A Fészek Kert friss hírei és hasznos információi már a Facebook-on is.